TurkishEnglishGerman
Dernek Web Tasarım
İletişim Bağış Yap

Borsanın Tanımı

ÜNYE TİCARET BORSASININ KURULUŞU:

İlçemizde Ticaret Borsası nın kurulması ile ilgili çalışmalar 1990 yılında başlatılmıştır. Yapılan çalışmalar sonucunda 27/08/1990 yılında Ünye  Borsa Müteşebbis Teşekkül Kurulu oluşturularak ilk başvurusunu Ünye Kaymakamlığına yapmıştır. Bu kurulda  yer alan ilk üyeler; Hasan Basri DURAK,  Cabbar  BÖLÜKBAŞI,  Mevlüt  İHTİYAROĞLU  ve Üzeyir KURT’dur.

Yapılan bu başvurunun ardından Sanayi ve Ticaret Bakanlığının 13/09/1990 tarih ve 44337 sayılı Ordu Valiliğine hitaben yazdığı yazıları ile; 5590 sayılı kanunun 3277 sayılı kanunla değişik 33. Maddesine göre Ünye İlçesinde bir Ticaret Borsası kurulması uygun görülmüştür. Buna bağlı olarak; Ünye İlçesi dahilinde iç ve dış kabuklu fındık,mısır,buğday  unu, buğday kepeği, ayçiçeği yağı, soya yağı, mısır özü yağı, pirinç, bulgur, irmik, makarna, arpa, yulaf alım ve satımlarıyla iştigal eden gerçek ve tüzel kişilerin borsaya kayıtlarının yapılması istenmiştir.

Kuruluşunu bu şekilde resmi süreçte  tamamlayan  Ünye  Ticaret Borsası ilk seçimlerini 01/12/1990  tarihinde yaparak ilk  meclisini oluşturmuştur.  İlk seçim de  seçmen listesine yazılan seçmen sayısı 125 kişidir. Bu üyelerden ilk defa oy kullanan ve seçimi sonlandıran üye sayısı ise 44’dür. Bu 44 üyenin kullandığı oylarla Ünye Ticaret Borsası ilk seçimini gerçekleştirmiş ve meclisini seçmiştir. Bu seçim sonuçlarına göre Ünye Ticaret Borsasının İlk Meclis Üyeleri:

ASİL ÜYELER

13-Yüksel  ÖZDEMİR

14-Erol ÇETİN

14-Cengiz ŞİMŞEK

İlk meclisini bu şekilde   seçimle belirleyen  Ünye  Ticaret Borsası  daha sonra kendi arasında  ilk Yönetim Kurulunu oluşturmak içini 08/12/1990  tarihinde yine ilk  seçimini  yaparak  yeni ve ilk yönetim kurulunu oluşturmuştur. Bu seçim sonuçlarına göre Yönetim Kurulu Asil üyeleri: Hasan Basri  DURAK, Fevzi YİĞİT, İsmail CERRAHOĞLU, Kemal GÜNAY  ve Mehmet SAĞLAM  olarak belirlenmiş ve Yedek Üyeler ise;  Bahattin TAŞ, Halit KARA, Ahmet İHTİYAROĞLU, Ali CENNETOĞLU  ve Mehmet KURT ‘dan oluşturulmuştur.Yine yapılan seçim sonrası İlk birlik genel kurul asil üyesi Hasan Basri DURAK, Birlik genel kurulu yedek üyesi ise  Ahmet ÇAKMAK  olarak belirlenmiştir

Dernek Web Tasarım © 2024 - Tüm Hakları Saklıdır